Sobota, 4 maja 2024 r., imieniny Floriana, Moniki, Grzegorza
Fot. ZSZ nr 4 OstrołękaMłodzież z Zespołu Szkól Zawodowych nr 4 w Ostrołęce wzięli udział w szkolnym etapie XIX Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności pn. "Bezpieczeństwo żywności i żywienia". W konkursie swoją wiedzę sprawdzali uczniowie klas gastronomicznych.
Ich zdaniem było rozwiązanie testu, który składał się z 70 zadań i obejmował wiadomości z przedmiotu technologii gastronomicznej i podstaw żywienia człowieka. Pierwsze miejsce zajęła Martyna Jędrzejczyk z klasy 3 tg, na drugim uplasowała się Aleksandra Piersa z klasy 4 tg, a trzecie zdobyła Milena Dziczek z klasy 4 tg.
Ogłoszenie wyników oraz wręczenie nagród zwycięzcom konkursu odbyło się 7 listopada w ostrołęckiej "czwórce". Laureatki pierwszego i drugiego miejsca będą reprezentowały szkołę w etapie okręgowym olimpiady, który odbędzie się 9 stycznia w Zespole Szkół nr 2 im. Jędrzeja Śniadeckiego w Szczytnie.
Zobacz zdjęcia:
Etap szkolny XIX Olimpiady o Żywieniu i Żywności (fot. ZS nr 4)